20% zľava na šperky - Keď nakúpite za 50 €

20% zľava na šperky - Keď nakúpite za 50 €

365 dní na vrátenie tovaru - bez udania dôvodu!
Doručenie 4 € - Možnosť doručenia zadarmo nad 49 €-
Kontaktujte nás

AKTOVKA VS. MESSENGER TAŠKA: POCHOPENIE ROZDIELOV

Na prvý pohľad môžu tieto tašky vyzerať rovnako, ale pochopenie ich rozdielov vám pomôže nájsť ten pravý kúsok pre vaše potreby. Ich dizajn, história a funkčnosť dávajú každej taške špecifické výhody a nevýhody. Poďme sa teda ponoriť do detailov, aby ste si mohli nájsť tú správnu tašku pre váš životný štýl.

Ak ste profesionál, zvoľte si aktovku.

Ak ste študent alebo sa obliekate neformálne, lepšie sa vám bude hodiť messenger taška.

Pozrite si náš článok o najlepších taškách do kancelárie pre podrobnú analýzu výberu správnej tašky do práce.

1 Aktovka vs. messenger taška: pochopenie rozdielov1.1 Aktovka1.2 Messenger taška1.3 Aktovka vs. messenger taška: hlavné rozdiely1.4 Aktovka vs. messenger taška: ktorá taška sa hodí k vašim potrebám?

AKTOVKA

  • Štruktúrovaný Dizajn
  • Profesionálny vzhľad
  • Odolné
  • Univerzálne možnosti nosenia:
  • Pevná konštrukcia
  • Ťažšia
  • Obmedzená kapacita
Zobrazený produkt: Hnedá kožená brašna

Aktovka má hlboké historické korene. Pochádza z Rímskej ríše, a nosia ju hlavne profesionáli a študenti na prenášanie dokumentov a kníh.

Tradične je vyrobená z kože, má pevný tvar, ploché dno a vrchnú klapku, ktorá často obsahuje pracku alebo zapínanie na cvoky. Zvyčajne prichádza s dlhým popruhom, čo umožňuje nosenie cez ramená alebo na ramene.

NA ČO SA POUŽÍVA AKTOVKA?

Štruktúrovaný dizajn aktoviek ich robí ideálne na prenášanie kníh, tabletov a iných vecí, ktoré potrebujú ochranu. Milujú ich najmä študenti, učitelia a profesionáli, ktorí potrebujú nosiť dokumenty, zápisníky alebo dokonca notebooky.

Nadčasová sofistikovanosť prehodená cez rameno.

MESSENGER TAŠKA

  • Flexibilné a pohodlné
  • Neformálne a univerzálne
  • Priestranný interiér
  • Rýchly prístup
  • Menej organizované
  • Menej ochrany
Zobrazený produkt: Sivá plátená taška

Messenger taška má svoje korene v poštových službách a kuriérskom priemysle.

Má mäkšiu, flexibilnejšiu štruktúru ako aktovka, a veľkú chlopňu, ktorá zakrýva hlavný priečinok. Zvyčajne má jeden dlhý popruh, navrhnutý na nosenie cez telo, takže je bezpečná, aj keď ste na cestách.

NA ČO SA POUŽÍVA MESSENGER TAŠKA?

Messenger tašky sú bežné v mestskom živote. Sú obzvlášť populárne medzi cyklistami, študentmi a dochádzajúcimi. Vďaka ich neformálnemu dizajnu a priestrannému interiéru sú ideálne na nosenie všetkého, od laptopov a dokumentov až po športové oblečenie a potraviny. Štýl crossbody poskytuje jednoduchý prístup k veciam počas pohybu, vďaka čomu sú obľúbené pre tých, ktorí potrebujú rýchly prístup a nosenie tašky bez použitia rúk.

Potrebujete viac priestoru? Vyskúšajte duffle tašku.

AKTOVKA VS. MESSENGER TAŠKA: HLAVNÉ ROZDIELY

Najtradičnejší a najpoužívanejší materiál u aktoviek je koža. Koža kvality full-grain alebo top-grain ponúka luxusný, vyleštený vzhľad a je vysoko odolná. Kožené aktovky sú často spájané s vintage alebo klasickým štýlom a majú tendenciu pekne starnúť, pričom časom získavajú bohatú patinu.

Aktovky sú niekedy vyrobené aj z pevného, tuhého plátna.

ROZDIELY VO VEĽKOSTIACH

Messenger tašky sú všeobecne väčšie ako aktovky. Sú vždy širšie ako vyššie, zatiaľ čo aktovky môžu byť dlhšie buď horizontálne alebo vertikálne.

ROZDIELY VO FUNKCIÁCH

Aktovky sú skvelé na prenášanie predmetov, ktoré musia byť dobre zorganizované a chránené, vďaka čomu sú ideálne do profesionálneho prostredia. Messenger tašky sú na druhej strane o pohodlí a ľahkom prístupe. Sú perfektné pre rýchlo sa meniacie, neformálne prostredie.

ROZDIELY V ŠTÝLOCH

Ak hľadáte niečo, čo sa prikláňa k elegantnejšiemu, vintage vzhľadu, aktovka bude ideálnou voľbou. Pre modernejší, uvoľnený štýl je lepšou voľbou messenger taška.

POZRITE SA NA ROZDIELY

Aktovky majú často pracky alebo zapínanie na cvoky, čo im dodáva formálnejší vzhľad. Messenger tašky majú zvyčajne veľkú klapku, ktorá sa zatvára na suchý zips, klasické zipsy alebo na magnetické gombíky, vďaka čomu pôsobia neformálnejšie.

AKTOVKA VS. MESSENGER TAŠKA: KTORÁ TAŠKA SA HODÍ K VAŠIM POTREBÁM?

Váš životný štýl a spôsob, akým plánujete tašku používať, sú hlavnými faktormi pri rozhodovaní medzi nimi.

  • Pre profesionálov: Najlepšia voľba bude aktovka. Jej štruktúrovaný dizajn udrží vaše dokumenty upratané a váš vzhľad štýlový.
  • Pre študentov a dochádzajúcich: Vyhráva messenger taška. Jej priestrannosť a jednoduchý prístup k veciam ju robia perfektnou na prenášanie všetkého, čo budete potrebovať počas rušného dňa.
  • Pre neformálne nosenie: Ak máte počas dňa viac pohybu, bicyklujete alebo sa pohybujete v neformálnom prostredí, flexibilita a pohodlie messenger tašky sa budú lepšie hodiť.
  • Na formálne príležitosti: Keď potrebujete zapôsobiť alebo udržiavať profesionálny vzhľad, rafinovaný dizajn aktovky bude neprekonateľný.

Rozhodovanie medzi aktovkou a messenger taškou nakoniec aj tak závisí od vášho osobného štýlu a každodenných potrieb. Obe tašky majú bohatú históriu a ponúkajú jedinečné výhody. Poznatky o ich rozdieloch vám môžu pomôcť vybrať si tú, ktorá najlepšie doplní váš životný štýl.

Chcete vedieť viac aj o iných typoch? Pozrite si náš podrobný prehľad o duffle taškách.