20% zľava na šperky - Keď nakúpite za 50 €

20% zľava na šperky - Keď nakúpite za 50 €

365 dní na vrátenie tovaru - bez udania dôvodu!
Doručenie 4 € - Možnosť doručenia zadarmo nad 49 €-
Kontaktujte nás

ČO JE DUFFLE TAŠKA A NA ČO SA POUŽÍVA?

Duffle taška alebo duffle bag, ktorá sa niekedy označuje aj ako "duffel," je veľká, valcovitá taška vyrobená z odolnej látky ako je plátno. Modernejšie a luxusnejšie verzie sú často vyrobené z kože a majú zipsy, ramenné popruhy a priehradky.

Duffle tašky boli pôvodne navrhnuté pre vojenské použitie, ale vyvinuli sa do všestranných doplnkov s univerzálnym použitím.

  • Priestranné: dostatok miesta na oblečenie, obuv a výstroj.
  • Všestranné: vhodné na cestovanie, do posilňovne aj na každodenné používanie.
  • Flexibilné: ľahko sa do nich balí a zmestia sa do malých priestorov.
  • Menej štrukturované: položky sa môžu vnútri pohybovať.
  • Obmedzená organizácia: menej priehradiek.
  • Môžu byť ťažké: neergonomický dizajn.
1 Čo je duffle taška a na čo sa používa?1.1 História duffle tašiek1.2 Na čo sa používajú duffle tašky?1.3 Cestovná duffle taška: dokonalá príručná batožina1.4 Športová duffle taška: priestranná & funkčná1.5 Duffle taška na voľný čas: priestranná a funkčná1.6 Typy a veľkosti duffle tašiek1.7 Je to duffel alebo duffle taška?

HISTÓRIA DUFFLE TAŠIEK

Názov "duffle" pochádza z mesta Duffel v Belgicku, kde sa vyrábala látka používaná na výrobu prvých duffle tašiek.

Tieto tašky boli pôvodne vyrábané pre vojenské použitie. Boli navrhnuté na prenášanie výstroje vojakov v odolnej a kompaktnej forme. Ich praktický dizajn a robustná konštrukcia z nich urobili populárne tašky aj mimo bojiska, čo viedlo k veľkej rozmanitosti duffle tašiek, ktorú môžeme dnes vidieť.

NA ČO SA POUŽÍVAJÚ DUFFLE TAŠKY?

Duffle tašky sú neuveriteľne všestranné a môžu sa používať na rôzne aktivity. Sú obľúbenou voľbou pre ľudí na cestách, pretože ponúkajú dostatok úložného priestoru a ľahko sa prenášajú.

Pozrime sa na rôzne typy duffle tašiek a ako sa dajú využiť v rôznych situáciách.

CESTOVNÁ DUFFLE TAŠKA: DOKONALÁ PRÍRUČNÁ BATOŽINA

Jedným z najbežnejších využití duffle tašky je na cestovanie.

Či už sa chystáte na víkendový výlet alebo služobnú cestu, duffle taška je výborná ako príručná batožina.

Mäkká konštrukcia umožňuje ľahké uloženie do horných priehradiek skrine a priestranný interiér je ideálny na balenie oblečenia, topánok a kozmetických potrieb.

Pre obchodných cestujúcich, ktorí hľadajú elegantnú a profesionálnu možnosť uloženia vecí, ponúkajú kožené duffle tašky štýl aj funkčnosť. Navyše zabezpečia, že budete vyzerať ostrieľane a vaše veci ostanú organizované.

Zobrazený produkt: Taška Tan California

ŠPORTOVÁ DUFFLE TAŠKA: PRIESTRANNÁ & FUNKČNÁ

Duffle tašky sú obľúbenou voľbou aj na uloženie fitness vybavenia. Ich veľký, otvorený priestor uľahčuje vhodiť do nich oblečenie na cvičenie, tenisky, uterák a dokonca aj boxerské rukavice.

Niektoré športové duffle tašky majú vetrané priehradky, do ktorých môžete osobitne uložiť spotené oblečenie alebo topánky, takže vaše náhradné oblečenie zostane čisté.

Tašky, ktoré používate na športové oblečenie, budete musieť vždy pravidelne vetrať, preto si pozrite nášho sprievodcu o tom, ako z tašiek odstrániť rôzne nepríjemné pachy.

DUFFLE TAŠKA NA VOĽNÝ ČAS: PRIESTRANNÁ A FUNKČNÁ

Pre tých, ktorí uprednostňujú voľný, neformálny vzhľad, sú duffle tašky ideálne na každodenné dochádzanie do práce.

Menšia duffle taška je perfektná na prenášanie náhradného oblečenia, obeda a osobných vecí, či už idete do kancelárie, ku kamarátovi alebo cez deň do mesta.

Je to skvelá voľba, ak hľadáte niečo medzi taškou a batohom.

Pozrite si náš detailný prehľad rôznych typov tašiek na prácu tu.

TYPY A VEĽKOSTI DUFFLE TAŠIEK

Duffle tašky sú dostupné v rôznych veľkostiach a štýloch podľa vašich potrieb:

  • Malé duffle tašky: Ideálne na každodenné používanie alebo ako tašky do posilňovne. Sú kompaktné a ľahko prenosné, pričom ponúkajú dostatok miesta na základné veci.
  • Stredné duffle tašky: Perfektné na víkendové výlety alebo ako príručné tašky do lietadla. Tieto tašky poskytujú rovnováhu medzi veľkosťou a prenosnosťou.
  • Veľké duffle tašky: Najlepšie na dlhšie cesty alebo keď potrebujete zabaliť veľa vecí. Sú tiež obľúbené na aktivity ako šport alebo kempovanie, keď potrebujete prenášať väčšie predmety.

JE TO DUFFEL ALEBO DUFFLE TAŠKA?

Výrazy "duffel" a "duffle" sa často zamieňajú, ale oba sa považujú za správne. Podľa údajov z vyhľadávania vidíme, že "duffle" je bežnejší výraz ako "duffel," ale pretože mestečko, z ktorého pochádza ich názov, je Duffel, je to správnejší spôsob, ako napísať ich meno - len pre prípad, že by ste potrebovali povedať tento zábavný fakt na párty... a potom už nikdy neboli pozvaní na žiadnu ďalšiu.

Bez ohľadu na to, ako to napíšete, funkčnosť a všestrannosť tejto tašky zostane rovnaká.