Doprava zadarmo na všetky produkty | Vyprší za:

00:00:00

Doprava zadarmo na všetky produkty

Vyprší za:

00:00:00
365 dní na vrátenie tovaru - bez udania dôvodu!
Zadarmo štandardná doprava na všetky objednávky-
Kontaktujte nás

Návod k hodinkám zo série Aeris

Inštrukcie

  1. Hodinová ručička
  2. Subciferník s minútovou ručičkou chronografu
  3. Minútová ručička
  4. Tlačidlo D
  5. Korunky
  6. Korunka - Prvé kliknutie
  7. Korunka -Druhé kliknutie
  8. Tlačidlo E
  9. Okienko s dátumom
  10. Druhý subciferník
  11. Sekundová ručička chronografu

Nastavenie času Posuňte korunku do polohy 6 a otočte. Ak je korunka vytiahnutá do polohy 6, keď chronograf beží, ručičky chronografu sa budú naďalej pohybovať. Toto je normálne.

Nastavenie dátumu Posuňte korunku do polohy 6 a otočte ju proti smeru hodinových ručičiek. Ak je dátum nastavený medzi 21:00 a 03:00, dátum sa v nasledujúci deň nemusí zmeniť.

Meranie času pomocou chronografu: Chronograf je možné spustiť a zastaviť tlačidlom D. Stlačením tlačidla E sa chronograf vynuluje a sekundová, minútová a hodinová ručička chronografu sa vráti na 0.

Resetovanie chronografu (aj po výmene batérie): Tento postup by sa mal vykonať, keď sa sekundová ručička chronografu nevráti na 0, keď sa chronograf resetuje. Mal by sa urobiť aj po výmene batérie. Posuňte korunku do polohy 8. Stlačením tlačidla D nastavte sekundovú ručičku chronografu na 0. Ručičku chronografu je možné rýchlo posúvať plynulým stlačením tlačidla D. Po vynulovaní ručičky vráťte korunku do normálnej polohy. Nezatláčajte korunku do normálnej polohy, pretože sekundová ručička chronografu sa vracia do nulovej polohy. Zastaví sa, keď sa korunka vráti do normálnej polohy a jej poloha bude rozpoznaná ako 0.

Technické údaje

  • Strojček: Seiko VK61 quartz
  • Vodeodolnosť: 10 ATM / 100 metrov
  • Funkcie: Dátum, chronograf
  • Batéria: SR936SW
  • Kryštál: Dvojito zaoblené minerálne sklíčko s antireflexnou vrstvou
  • Materiál puzdra: Mosadz, brúsená
  • Materiál remienka: Pravá koža
  • Materiál bez niklu: Áno
  • Max. veľkosť zápästia: 18 cm
  • Min. veľkosť zápästia: 13 cm
  • Šírka remienka: 18 mm
  • Priemer puzdra: 42 mm
  • Priemer ciferníka: 34 mm
  • Hrúbka puzdra: 14 mm
  • Výška korunky: 3 mm
  • Šírka nožičky: 20 mm
  • Vzdialenosť medzi nožičkami: 51 mm
  • Hmotnosť: 76 g

AKO SA STARAŤ O HODINKY?

VODEODOLNOSŤ

Väčšina hodiniek má určitú úroveň vodeodolnosti. Ak vaše hodinky nie sú vodeodolné, pravdepodobne zvládnu malé ošpliechania vodou, ale radšej to neriskujte. Ak majú kožený remienok, nenamáčajte ho.

1 ATM / 10 metrov Tieto hodinky nevydržia žiadny kontakt s vodou.

1 ATM / 10 metrov Tieto hodinky nevydržia žiadny kontakt s vodou.

3 ATM / 30 metrov Tieto hodinky si ľahko poradia s dažďom a striekajúcou vodou.

3 ATM / 30 metrov Tieto hodinky si ľahko poradia s dažďom a striekajúcou vodou.

5 ATM / 50 metrov Tieto hodinky je možné nosiť v sprche alebo pri plávaní.

5 ATM / 50 metrov Tieto hodinky je možné nosiť v sprche alebo pri plávaní.

10 ATM / 100 metrov Tieto hodinky sú dostatočne vodeodolné aj na šnorchlovanie.

10 ATM / 100 metrov Tieto hodinky sú dostatočne vodeodolné aj na šnorchlovanie.

20+ ATM / 200+ metrov Tieto hodinky sú bezpečné pre všetky podvodné aktivity, ako napríklad potápanie.

20+ ATM / 200+ metrov Tieto hodinky sú bezpečné pre všetky podvodné aktivity, ako napríklad potápanie.

Ako čistiť puzdro hodiniek?

  • Nehýbte korunkou ani nestláčajte žiadne tlačidlá, ak sú hodinky v kontakte s vodou, pretože by to mohlo spôsobiť vniknutie vody do puzdra.
  • Ak vaše hodinky nie sú vodeodolné, namočte vatový tampón do misky s teplou vodou s jednou alebo dvoma kvapkami mydla. Stlačte špičku vatového tampónu, aby ste odstránili väčšinu vody, a jemne utrite puzdro.
  • Ak vaše hodinky vodeodolné, namočte mäkkú handričku do misky s teplou vodou s dvoma kvapkami jemného čistiaceho prostriedku. Odstráňte väčšinu vody z handričky a jemne potrite puzdro.

Ako čistiť kožený remienok?

Pravidlo je, že pravá koža by nemala zvlhnúť. Týka sa to aj potu a vlhkosti, ktorá sa z vášho tela celý deň odparuje, a preto vám odporúčame, aby ste hodinky s koženým remienok nenosili každý deň a pred spaním si ich vždy dali dole. 1. Ak musíte vyčistiť kožený remienok, vyberte ho z puzdra a utrite ho čistou suchou handričkou. 2. Mäkkou handričkou naneste čistiaci prostriedok a kondicionér na kožu a jemne prípravky votrite do kože. 3. Na záver remienok utrite čistou handričkou, aby ste predišli vzniku škvŕn, a remienok nechajte cez noc uschnúť na vzduchu. Nenoste remienok tak tesne, že ho musíte ohnúť dozadu, aby ste si hodinky rozopli, pretože to môže kožu natrvalo zdeformovať.

Ako starať o hodinky?

  • Hodinky skladujte na tmavom a suchom mieste, aby ste predišli korózii a zmene farby ciferníka.
  • Batériu na quartz hodinkách vymeňte hneď, ako sa vybije. Časom môže prázdna batéria začať vytekať a poškodiť strojček hodiniek.
  • Používajte mechanické hodinky aspoň dva dni v roku, aby ste zabránili prilepeniu ozubených koliesok.
  • Každé 3 roky by ste mali dať hodinky do profesionálneho servisu.

VŠEOBECNÉ POKYNY OHĽADNE STAROSTLIVOSTI

Najdôležitejšie pravidlo: Uistite sa, že hodinky sú tou poslednou vecou, ktorú si dáte na seba a prvou, ktorú si dáte dole. - Hodinky si dajte dole a bezpečne ich uschovajte, kým sa pustíte do akejkoľvek inej činnosti, ktorá by ich mohla poškodiť. - Dajte si ich dole pred tým, ako sa pustíte do akejkoľvek inej činnosti, pri ktorej sa môžete zapotiť. - Dajte si ich dole pred tým, ako sa osprchujete, okúpete alebo si pôjdete zaplávať. - Dajte si ich dole pred varením alebo upratovaním. - Dajte si ich dole pred spaním. - Nevystavujte hodinky chemikáliám, ako je kolínska voda, opaľovací krém, parfumy, chlór, gél na vlasy a podobne, pretože môžu spôsobiť zafarbenie, škvrny alebo matný povrch. - Skúste hodinky skladovať samostatne v mäkkom puzdre, aby ste predišli poškriabaniu a treniu. - Ak sú na vašich hodinkách zapínacie prvky alebo spony, zatvorte ich, aby ste zabránili zamotaniu. - Hodinky uchovávajte na suchom a tmavom mieste bez teplotných výkyvov.

Ako odstrániť remienok a nahradiť ho novým?

Na odstránenie a výmenu remienka budete potrebovať:

  • Hodinky
  • Náhradný remienok
  • Jemný povrch, ako je handrička, tričko alebo podložka pod myš

**Môžete tiež potrebovať: **

  • Odbaretovač
  • Alebo ostrý predmet

AKO ODSTRÁNIŤ REMIENOK?

  1. Hodinky položte na mäkký povrch. Zabráni sa tým ich poškriabaniu alebo poškodeniu.

  2. Ak majú vaše hodinky na spodnej strane kolíky na rýchle uvoľnenie, remienok uvoľnite zatlačením malej páčky.

  1. Ak majú vaše hodinky vyvŕtané nožičky - malé otvory v nožičkách vychádzajúcich z hlavného puzdra hodiniek - ostrým, špicatým predmetom zatlačte pružinovú tyčku a uvoľnite remienok. Dávajte pozor, aby sa pružinová tyčka nevysunula z popruhu a nestratila sa.
  1. Ak váš remienok na hodinkách neobsahuje nič z vyššie uvedeného, použite odbaretovač. Jedná sa o malý nástroj so špičkou v tvare písmena V. Použite ho na stlačenie pružinovej tyčky zo spodnej strany remienka medzi nožičkami vpravo. Pomocou nástroja zatlačte na hrebeň pružinovej tyčky, aby ste remienok uvoľnili.

AKO VYMENIŤ REMIENOK?

Najprv skontrolujte, či je šírka medzi nožičkami na vašich nových hodinkách 20 mm. Všetky naše remienky na hodinky nájdete tu. Pomocou filtrov vyhľadajte iba zodpovedajúcu šírku, aby sa zobrazila vhodná ponuka pre vaše hodinky.

Ak váš náhradný remienok obsahuje rýchloupínacie kolíky, zatlačte ho dovnútra a zasuňte na miesto medzi nožičkami. Budete cítiť, ako sa „uzamkne“ na svojom mieste.

Ak váš nový remienok nemá rýchloupínacie kolíky, znova použite odbaretovač. Umiestnite jeden koniec kolíka na miesto a potom nástrojom tlačte pružinovú tyčku, kým ju nezasuniete na miesto. Budete cítiť, ako sa „uzamkne“ na mieste.

Robte to pomaly a dávajte pozor, aby ste nepoškriabali nožičky a nepoškodili nový remienok hodiniek.

Riešenie problémov a často kladené otázky

Ak sa o hodinky staráte a správne ich skladujete, mali by ste si ich užívať dlhé roky. Ale aj pri najlepšej možnej starostlivosti sa môže stať to, že si vaše hodinky budú z času na čas vyžadovať zvýšenú pozornosť.

Uvádzame niekoľko častých problémov. Ak neviete nájsť, čo vás trápi, napíšte nám e-mail alebo nám zavolajte. Náš tím zo zákazníckej podpory vám rád pomôže.

2-ROČNÁ ZÁRUKA

Aby bola záruka na vaše hodinky platná, vystavujte hodinky vode iba v rámci hodnôt vodeodolnosti uvedených v technických údajoch. Odložte si doklad o kúpe.

Ostatné kategórie

Mysleli ste si, že predávame iba hodinky? Máme viac ako 6 000 produktov v 21 kategóriách pánskych doplnkov. Pozrite sa na niektoré z nich.